Recept van de Chef #9: Tomaat-Pastinaak Soep

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 19:51

Dit recept hebben wij voor het eerst geproefd vanuit de Albert Heijn en tot op de dag van vandaag zijn we er dol op! Ook in het restaurant waar ik werk gebruiken we hem regelmatig. 

Dit recept is dan ook van de Albert Heijn, gemaakt voor 6 personen 

Ingrediénten

  • 1 grote ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 20 gram verse gember 
  • 600 gram roma tomaten 
  • 400 gram pastinaken 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 70 gram tomatenpuree 
  • 1 liter kokend water 
  • 2 groente bouillonblokjes 
  • 8 gram verse peterselie. 

 

Bereidingswijze 

 

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de tomaten in parten. Schil en snijd de pastinaken in stukken van 2 cm.

 

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, gember en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee.

 

Voeg de tomaten en het kokende water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 

Snijd de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer.    Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie.

 

Tip! Serveer met wat crème fraîche of pesto! 

 

Eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.