Recept van de Chef #11: Biefstuk met rode wijnsaus

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 20:00

Het recept van deze week is een klassieker! Biefstuk met een heerlijk rode wijnsaus! 

Benodigdheden

  • biefstuk of ossenhaas 
  • 100 gram roomboter 
  • 1 takje rozemarijn 
  • 2 teentjes knoflook
  • aluminiumfolie

---------------------------------------------------------

  • fles rode wijn, bijvoorbeeld een merlot 
  • 1 ui
  • peper 
  • zout 
  • laurierblad 
  • 500 ml runderbouillon 

 

Bereidingswijze 

Zet een pan op het vuur met de rode wijn.

Snipper de ui en voeg deze samen met het laurierblad en snuf zout en peper toe aan de rode wijn, laat deze inkoken tot een kwart aan hoeveelheid over hebt. Voeg de runderbouillon toe. En laat het wederom inkoken tot de helft. 

 

Zet ondertussen een pan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Een klein beetje olie in de pan. Als de pan goed heet is bak je het stuk vlees aan beide kanten twee minuten.  Zet daarna het vuur zacht en doe een klontje roomboter in de pan. Voeg de rozemarijn en knoflook (gehakt of geperst) toe en laat dit even sudderen. Pak een lepel en giet het stuk vlees over met het mengsel van boter en kruiden, zodat dit ook aan de bovenkant komt.  Pak na een ruime minuut het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.  Laat dit nog vijf minuten rusten voordat het geserveerd wordt. 

 

Serveer de biefstuk of ossenhaas op een bord, waarbij je het als één geheel kan laten of in plakken. Giet wat rode wijnsaus over het stuk vlees en geniet! 

 

Eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.