Weekblog #8: Gezinsuitbreiding!

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 22:00

Vaak als mensen deze titel lezen denken ze aan een nieuwe baby, maar ons geval is dat het niet! Voor bijna twee weken geleden zijn wij gastgezin geworden voor onze australische herder: Mack.

Justin komt uit een gezin waar altijd bordercollie’s gehouden werden. Is daarmee opgegroeid en wilde dat ook graag weer een soort gelijke hond. Ik ben ook opgegroeid met honden, alle soorten en maten. Maar ik ben niet een mega honden-fan. Desondanks heb ik hierin toegestemd, we zagen een oproep van een kennel hier dicht in de buurt, ze zochten een gastgezin voor hun reu Mack.

Mack leefde tussen een roedel van allemaal teefjes. Wat niet altijd makkelijk is voor een reu met alle hormonen die daarbij komen. Daarnaast gaf de eigenaresse aan dat Mack toe was om alleen te zijn, niet meer alle aandacht delen met andere honden.

Na eerst een telefonisch gesprek hebben we een kennismaking met haar en Mack gepland. Waarbij ik vooral heel zenuwachtig was over hoe Mack zal reageren op Mila. Justin was eigenlijk gelijk verliefd op hem. En wij was ook overduidelijk gek op Justin. Want binnen de korste keren sprong Mack op zijn schoot. Na wat snuffelen en nieuwsgierigheid was hij ook wel goed met Mila.

Eenmaal thuis hebben we het er nog eens goed over gehad en zijn we er samen akkoord gegaan dat Mack bij ons in huis zal komen. Wat ook ongeveer een week later gebeurde.  

Mack kwam als een mega bonk energie bij ons in huis, wat natuurlijk logisch is: Nieuwe mensen, nieuwe omgeving, zijn baasje die hem bij ons achterliet.  De eerste nacht sliep Justin voor Mack beneden. Zodat hij niet alleen zal zijn.

De dagen erop waren een uitdaging, Mack aan ons laten wennen. En ook aan de mensen om ons heen wat soms nog steeds niet super gaat. Mack lijkt bang voor mensen, maar als ze eenmaal een tijdje binnen zijn en hij eindelijk door heeft dat ze geen bedreiging zijn, geeft hij zich ook helemaal over en wil die het liefste bovenop je zitten.

Hij is een uitdaging, maar we zien elke dag een klein stapje verbetering. We spelen, we wandelen, proberen commando’s te leren en vooral leren we elkaar beter kennen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.