Recept van de Chef #7: Kerrie koolsalade

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 20:00

Deze week een van mijn favoriete bijgerechten, hij is zoet, simpel en vooral heel lekker. 

Benodigdheden

  • snijplank 
  • mes 
  • mengkom 
  • steelpan
  • kleine kom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram witte kool 
  • handje rozijnen 
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn 
  • 2 eetlepels kerriepoeder 
  • 2 grote wortels
  • zout en peper 
  • 5 eetlepels zonnebloem olie 

Bereiding

Snijd de witte kool in reepjes en rasp de wortel. Doe dit samen in een mengkom. Doe daarna de witte wijn azijn erbij en zout en peper naar smaak. Voeg daarna de rozijnen toe. 

Pak de steelpan en doe daar de zonnebloemolie en kerrie in. Zet dit op laag vuur, voor ongeveer een minuut. Wanneer de olie bubbelt ben je te laat, omdat dan de kruiden verbranden. (Myoteren) 

Doe de mayonaise in een kleine kom en voeg de kerrie olie uit de pan toe. Roer dit goed door elkaar.

Voeg daarna de kerriemayonaise aan de mengkom met witte kool toe en hussel goed door elkaar heen, zodat alles geel is.

Proef en voeg zo nodig nog eens zout en/of peper toe.

 

Eetsmakelijk! 

 

Gastvrije groeten, 

Justin.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.