Deze week een recept in het thema van Pasen! Een heerlijke cake met advocaat smaak!
Nu kan dit bijvoorbeeld in een cakevorm als tulband, maar je kan het ook als kleine cupcakes maken natuurlijk.
Benodigdheden
200 gram ongezouten roomboter
200 gram suiker
8 gram vanille suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
Voor de bovenkant:
200 ml Advocaat
poedersuiker
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 175 graden.
- Vet de bakvorm alvast in.
- Meng in een kom de boter, suiker, eieren (één voor één) en vanille suiker toe, mix dit tot een romig mengsel. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en zout toe. Blijf mixen tot een glad beslag. Stort dit beslag in een bakvorm. En bak de cake 60 minuten op 175 graden gaar.
- Doe de advocaat in een kom en voeg daarna poedersuiker er aan toe tot je een verdikte substantie hebt.
- Als de cake klaar is, haal deze dan gelijk uit de vorm om dan volledig af te koelen. Wanneer afgekoeld kan de advocaat-glazuur laag erover geschonken worden.
Versieren is optioneel
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties